Oikea-aikaista hoitoa tehokkaasti

By | 15 tammikuun, 2022

On erittäin tärkeää, että ihmiset saadaan nopeasti ja oikea-aikaisesti hoitoon ja pois jonoista. Julkisen ja yksityisen tulisi tehdä tätä yhteistyössä. Se on kaikkien parhaaksi!

Jokaisen suomalaisen on voitava luottaa siihen, että palvelua, oli se sitten lääkäri, psykologi tai kotihoitoa, saa juuri silloin kuin sitä tarvitsee. Mitä aikaisemmin ongelmien juurisyihin päästään kiinni, sitä inhimillisempää se on ja myös taloudellisesti kustannustehokkaampaa. Ennaltaehkäisy on myös erittäin tärkeä osa, kuten myös kuntoutus ja omaehtoinen liikkuminen ja terveyden edistäminen. Palveluihin tulee olla helppo hakeutua erittäin matalalla kynnyksellä.

Palveluiden saatavuutta tulee parantaa etenkin hyödyntämällä teknologiaa, ottamalla käyttöön chat- ja etälääkäri palveluita, parantamalla tiedon kulkua tietojärjestelmien välillä. Etävastaanotot helpottavat potilaiden arkea, vähentää kustannuksia sekä lisää ihmisten tasa-arvoisuutta.

Toki digitaaliset palvelut ei ole auvoinen tie onneen vaan palvelua on oltava saatavilla myös perinteisimmin keinoin heille, jotka eivät syystä tai toisesta pärjää digitaalisten palveluiden kanssa.

Janita Puomila, aluevaaliehdokas, #288