Kun viime syksynä lupasin lähteä ehdolle kuntavaaleissa, kävin aikamoista henkistä painia itseni kanssa siitä, koenko itselläni olevan sitä kuuluisaa aikaa ja varsinkaan intoa osallistua kevään vaaleihin.
Työni kunnassa, joka toimii kentän edelläkävijä ja jossa saan vahvasti roolissani olla vaikuttamassa tulevaisuuden kuntaan ja sen kehittämiseen, on itselleni sopivampi vaikutustapa kuin meillä Akaassa usein vallalla oleva ulospäin poukkoilevana näyttäytyvä päätöksenteko.

Koin tuolloin kuitenkin, että saan huonomman omantunnon siitä jos en lähde ehdokkaaksi kuin siitä jos lähden. Turhan marttyyrimainen ajattelukanta, mutta rehellinen.

Heti aluksi oli selvää, että itselleni tärkeitä asioita kolmen lapsen äitinä ovat perheiden hyvinvointi ja siihen nivoutuvat asiat, palvelut ja henkilöt.
Akaan kaupungilla on mieletön voimavara; sen henkilöstö. Moneen heistä olen aikanaan kaupungin palveluksessa ollessani ilon saanut tutustua. He tekevät paljon ja tyytyvät välillä oman kokemukseni mukaan vähään. Koen, että velvollisuuteni on puhua heidän asioistaan ja siitä, että he ovat jo odottaneet liian pitkään. Tai kaikki eivät ole. Monet hyvät tekijät ovat vaihtaneet maisemaa, kun ovat kyllästyneet kaupungin henkilöstöpolitiikkaan, tilanteiden ennalta-arvaamattomuuteen ja heikkoihin resursseihin suorittaa työtään hyvin.

Toinen iso asia meille kaikille olisi osallisuuden ja avoimuuden lisääminen.
Se, että meillä kaikilla akaalaisilla olisi yhtäläinen oikeus ja mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisessa Akaassa me asumme. Osallistuva budjetointi, korvamerkitty raha kunkin kylän kehittämiseen, olisi loistava tapa aloittaa uudenlainen tekemisen kulttuuri.

Olen pitkään jo peräänkuuluttanut Akaassa avoimuutta ja viestinnän lisäämistä. Ja ihana huomata, että siinä kehitämme toimintaamme. Kuinka hienoa on nähdä Facebook-seinällä sponsoroitua markkinointia Akaan tonteista.
Hetki sitten saatu Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa Akaa palkittiin vuoden aikana elinvoima-asemaansa eniten parantaneena kuntana. Se ruokkii varmasti edelleen työntekijöiden motivaatiota lisäkehittää, kun siihen saadaan jatkossa myös poliittista mandaattia luottamushenkilöpuolelta esimerkiksi markkinointiin suunnatun lisärahoituksen suhteen.

Toki jatkossakin Akaan kaupungin ajankohtaista tiedottamista tulee myös lisätä ottamalla vielä laajemmin käyttöön nykyaikaiset viestinnän eri kanavat ja mittarit.
Kerrotaan asioistamme, luotetaan itseemme ja siihen, että saamme muuttotilastot kasvu-uralle.
Hyvä me!

Yhteistyössä,
Anni Määttä,
kuntavaaliehdokas (kok)