Kuntaseminaari kokosi yhteen nimekkäät puhujat

By | 20 syyskuun, 2020

Akaan Kokoomus aloitti kuntavaalikampanjansa hybridisti

Akaan Kokoomus juhli kunnallisvaalistarttiaan syyskuisen aurinkoisessa säässä lauantaina 19.9. Kinon Talon elokuvateatterin tiloissa järjestetty Akaan kuntaseminaari kokosi yhteen kovia nimiä kuntakentän ja yhteistyökumppanien saralla.

Puhujiksi seminaariin olivat ilmoittautuneet Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Lepomäki, kansanedustaja, Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Anna- Kaisa Ikonen, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen, Aluekehitysjohtaja ja muutosjohtaja (KOMAS-hanke) Jukka Alasentie, Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen, Toijalan yrittäjien puheenjohtaja Jouni Parikka ja Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Elina Lepomäki toi avauspuheessaan vahvasti esiin kuluvalla viikolla tulleen maan hallituksen ensi vuoden budjetin raskaan alijäämän ja siihen vaikuttavat tekijät. Lepomäki lupasi Kokoomuksen syksyllä pitävän yllä vaihtoehtoisia malleja esitettyyn alijäämään ja sen taklaaviin esityksiin liittyen.

Anna-Kaisa Ikonen avasi omassa puheessa meneillään olevan SOTE-uudistusesityksen ja siihen liittyvät haasteet. Puheessaan Ikonen mainitsi maakuntien erot asukasmääriin suhteutettuna ja kunnianhimoiset aikahaasteet niin maakuntavaaleihin kuin kuntien kommenttiesitysten läpikäymiseen ennen sitä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen ja hänen jälkeensä puhunut Aluekehitys- ja muutosjohtaja Jukka Alasentie toivat omat terveisensä SOTE-valmistelusta. Sairaanhoitopiirillä samoin kuin muulla valmistelevilla elimillä valmistelu on toki vaikeutunut nykyisessä koronatilanteessa. Esimerkiksi sairaanhoitopiirin kiireetön hoito on siirtynyt koronan tieltä samoin kuin siihen liittyvät kulut, joiden realisoitumista on odotettavissa.

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkisen ja Toijalan Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Parikan puheet avasivat paikallisten yrittäjien ajatuksia Akaan kaupungin tilasta heidän näkökulmastaan.
Mäkisen esityksessä tuli esiin muun muassa se, että Akaan yrittäjille suunnatussa kyselyssä esiin nousi vahvasti verkostoituminen ja tähän sekä Mäkinen että Parikka toivoivat vielä reippaampaa otetta Akaan kaupungin suunnasta. 
Parikka antoi omassa puheessaan kiitosta suoraan pian puolitoista vuotta virassa olleelle Antti Peltolalle ja hänen aktiivisuudelleen.

Akaan kaupungin kaupunginjohtaja Antti Peltola avasi kattavasti Akaan kaupungin nykyistä tilaa ja meneillään olevia investointeja. Seminaarivieraat niin paikalla kuin streamin päässä näkivät materiaalia niin puuterminaalista Akaa Pointista kuin Sataman uudesta Marine Bestparkista. Sataman uusi karavaanarialue on saanut jo nyt aikaan myös uusien mahdollisten yhteistyökumppanien yhteydenottoja.

Tilaisuus päättyi Kokoomuksen valtuutettu Sami Rajalan esitykseen Akaan Kokoomuksen kuntavaaliohjelmasta. Yhteistyö, avoimuus ja osallisuus, terve talous ja kasvu ovat Akaan Kokoomuksen teesejä, joilla lähdetään voittamaan kuntavaaleja ja lunastamaan toivottua paikkaa suurimpana puolueena. Nykyisistä valtuutetuista ja varavaltuutetuista mukaan vaalikisaan seminaarissa ilmoittautuivat Petri Aarnio, Jaakko Leinonen, Maija Toivonen, Marko Peltola, Janita Puomila, Sami Rajala ja Anttijussi Vikman.

Uusina tulokkaina Kokoomus esitteli kuntavaaleihin 2021 lähtevät ehdokkaat Jenny Ahlmanin, Bjarne Illmanin, Timo Kallelan, Jouni Kosken, Anni Määtän ja Tommi Vihervaaran.

Viisituntinen seminaari oli mielenkiintoinen ja antoisa ja osallistujat kiittelivätkin vuolaasti järjestäjiä tapahtuman organisoinnista.

Kuntavaalikisa on nyt virallisesti käynnissä ja juuri Sinä ehdit vielä ilmoittautua Kokoomuksen matkaan.

Paikalta raportoi Anni Määttä