Covid-19 –pandemia on kurittanut rajusti tapahtuma-alaa ja pandemian taittumisen jälkeen on alkamassa uusi tapahtumien nousukausi. Akaassa on pitkät perinteet mm. markkinoilla ja ympäristötaiteen Näkymä-näyttelyllä, jossa kaupungilla on ollut keskeinen rooli.

Elinvoimainen kaupunki tarvitsee infran ja palvelujen lisäksi harrastusmahdollisuuksia ja kulttuuria. Myös seutukaupungit kilpailevat entistä aktiivisemmin keskuskaupunkien rinnalla erilaisten suurtapahtumien saamisesta kuntaan. Tapahtumat vireyttävät kaupungissa niin ravintoloita kuin vähittäiskauppaa ja muutakin liiketoimintaa.

Vaikka Akaassa ei ole valtavasti majoituskapasiteettia, erinomainen saavutettavuus sekä junalla että autolla, luo hyvät edellytykset suurillekin tapahtumille. Vaikka tapahtumat eivät voi olla kaupunkivetoisia, voisi Akaa yhteistyökumppanina tarjota systemaattisesti tapahtumajärjestäjille toimivan alustan tapahtumaliiketoiminnan kehittämiseen. Kun tapahtumakävijät pääsevät tutustumaan Akaaseen, se on erinomaista markkinointia mahdollisille uusille asukkaille.

Parasta olisi toki sen suurimman ja kauneimman tapahtuman eli Asuntomessujen saaminen Akaaseen!

FT, KTM Jouni Koski
Kuntavaaliehdokas (kok)