Tekisimmekö sen tällä kertaa yhdessä Akaassa? Olisi hienoa lukea valtakunnan medioiden otsikoita, joissa kerrottaisiin, että Akaassa oli Suomen korkein kuntavaalien äänestysprosentti. Kaupunginjohtaja Antti Peltolaa haastateltaisiin TV-uutisissa: Mitä Akaassa oikein tapahtuu? Miten Akaassa voi olla näin aktiivisia ihmisiä, jotka ovat saaneet kuntademokratian uuteen kukoistukseen? Erityisen hienoa olisi, jos myös nuorten äänestysaktiivisuus olisi vielä poikkeuksellisen korkea!

Edellisissä kuntavaaleissa 2017 äänestysprosentti oli koko maassa 58.9 ja Akaassa se oli 57.4 %. Silloin äänestysprosentti oli korkein Kinnulassa (82.6) ja matalin Kajaanissa (49.3). Vaikka kunnissa tehdään päätöksiä meille läheisestä arjesta, on perinteisesti äänestysaktiivisuus ollut kuntavaaleissa alhaisempi kuin eduskuntavaaleissa (Eduskuntavaalit 2019: koko maa 72.1 % ja Akaa 69.7 %).

Varsinaisen vaalipäivän 13.6. iltana kuulemme, miten aktiivisena Akaa näyttäytyy Suomen kuntien joukossa! Siitä päätämme me kaikki yhdessä – Akaan puolesta!

FT, KTM Jouni Koski
Kuntavaaliehdokas (kok)