Yhteistyö. Mitä ajattelet, kun makustelet sanaa mielessäsi?

Työpaikallasi tehtävää isoa projektia, jonka vetäjä on saanut sitoutettua teidät kaikki mukaan toimintaan? Tai ei ole saanut? Kaikki haikailevat yhteistyöstä, mutta muutama tunnollinen kaatuu taakan alle yksin etätöissään.

Viikonloppuna käännettyä kukkamaata? Työsarkaa, jota on kivampi tehdä yhdessä ja nauttia saaduista antimista myöhemmin kesällä. Aamun päiväkoti-koulurumbaa, jonka tänäkin aamuna suoritit yksin? Olisipa kiva saada se kuuluisa joku jakamaan tuota hikistä maratonia.

Yhteistyö näyttelee isoa osaa kunkin meistä maailmassa. Osassa elämäämme sitä ehkä löytyy paljon ja toisaalla ei ehkä ollenkaan. Yhteistyön määritelmä on, että se edellyttää halua ajatella ja toimia yhdessä. Yhteistyön perustaksi tarvitaan yhteinen tavoite, jonka kaikki osapuolet kokevat merkitykselliseksi ja ovat valmiita tekemään työtä sen eteen.

Mitä on akaalainen yhteistyö? Tästä on viime aikoinakin puhuttu ja kirjoiteltu paljon. Ilmeisesti nykyinen valtuusto ei ole ikävä kyllä pystynyt toimiaan yhteistyössä niin paljon, kuin sitä olisi kaivattu. Tuntuu, että tätä viestiä tulee eri puolilta, missä siis vika? Yhteinen tahtotila – Akaan strategia – laadittiin valtuustokauden aluksi, joten tiekartta yhteistyöhön on ollut laadittuna.
Akaan Kokoomus kokee asian erittäin tärkeäksi ja halusi nostaa tämän teeman yhdeksi vaaliohjelmansa kärjistä. Siinä mainitaan, että Akaan Kokoomus on aktiivinen keskustelija ja tekee yhteistyötä kaupungin eri toimijoiden kanssa. Yhteistyö ulottuu myös naapurikuntiin ja Tampereen kaupunkiseutuun.

Tässä on erittäin tärkeä viesti; sen lisäksi, että Akaan luottamushenkilöt pystyvät tekemään hyvää yhteistyötä toistensa ja viranhaltijoiden kanssa on heidän pystyttävä luomaan verkostoja yli kuntarajojen ja kannustettava myös Akaan työntekijöitä tähän. Yhteistyö kannustaa, parantaa ongelmanratkaisutaitoja ja luo luovia kanavia uuteen.
Akaan yhteistyökentällä on tilaa. Ketkä pelaavat seuraavassa ykköskentässä?

Akaan Seudun vaalipaneeli lähestyy.
Voisiko yksi kysymys ollakin tehtävämuodossa sellainen, jossa voitaisiin testata ehdokkaiden yhteistyötaidot?

Edetään yhdessä,

Anni Määttä #53
kuntavaaliehdokas (kok)